Új teraszárnyékoló referenciafotók a honlapunkon

Ősszel már hírt adtunk róla ebben a cikkünkben, hogy dolgozunk elkészült munkáink dokumentálásán és új, izgalmas referenciákkal fogjuk színesíteni honlapunk tartalmát. Azóta elkészült a fotók szűrése, retusálása és válogatása és a jó idő közeledtével, most a teraszárnyékolókra fókuszáltan szeretnénk bemutatni az elmúlt félév eredményét, hogy inspirációt nyújtsunk egy következő sikeres projekt létrejöttéhez.

A teraszárnyékolók nemcsak családi házak, lakóházak teraszának, hanem középületek, közterek és irodaépületek közösségi tereinek árnyékolásában is fontos szerepet töltenek be. Utóbbi esetekben számos műszaki előírásnak kell eleget tenni, beleértve akár a fogadószerkezetekre átadásra kerülő statikai terheket, vagy a különböző minősítéssel és szélálló tulajdonságokkal rendelkező textilek kiválasztását. Legtöbb esetben elengedhetetlen a benapozás-vizsgálat, mely a helyszín alapos ismeretét igényli.

Az M04 lakóház esetében egy elegáns családi otthon teraszának árnyékolásáról gondoskodtunk repülőgépszárny keresztmetszetű lamellás pergolával. A lamellák nem vízzáróak, de tökéletes hűs pihenőtérré varázsolják a szabadtéri életteret.

Ahol komplex árnyékolástechnikai megoldások szükségesek, ott kamatoztatható a Krüllung sokoldalúsága leginkább. A 2643 Irodaház esetében a teljes pihenőkert, valamint a tetőteraszok árnyékolóinak megtervezése volt a feladat, ahol napvitorláink és napernyőink különböző funkciókat árnyékolnak. A több ütemben elkészült épületblokkok tetőteraszainak és kerti közösségi tereinek árnyékolását összesen 3×3 db különleges napernyő és 21 db különböző módon összekapcsolt, egyedileg tervezett napvitorla oldja meg.

Az utóbbi időszakban az architektonikus, masszív szerkezeti kialakítású napvitorlák kerültek előtérbe. Az Újhegyi Sétány esetében egy strapabíró fix, feszített membrán került kialakításra, mely szerkezet jól illeszkedik a színes, változatos közösségi tér életébe.

A H21 Lakóház vízelvezető lamellás pergolája multifunkcionális többévszakos megoldást nyújt oldalfalába szerelt ZIP rolóinak, valamint tömör fix paneles egységének köszönhetően. Az erdővel körülvett kellemes terasz egész évben használható és az igényeknek megfelelően alakítható. Czakó Borbálával, volt londoni magyar nagykövettel készített interjúnkból kiderül, hogy milyen, amikor a megrendelői igények és a mérnöki megoldások közös nevezőre jutnak és szép eredménnyel zárulnak, valamint további együttgondolkodásra ösztönöznek.

A Raiffeisen Bank Székház napvitorlái a tetőtéri kertrendezés részeként kerültek betervezésre.

A napvitorlák mellett, hatalmas, 5 méter átmérőjű, külső tartólábas, motoros napernyő gondoskodik a kényelemről.

A Pomázon nem régóta üzemelő Breier Farm bisztrójának terasza fölé négy letámasztási ponttal rendelkező, motoros mozgatású napvitorlát terveztünk.

A teraszárnyékolók igénye ugyan szezonálisan megjelenő szükségletként fogalmazódik meg az első tűző napsugarak beköszöntével, azonban kialakításukat és funkciójukat tekintve éppoly precíz mérnöki tervezést igényelnek, mint más homlokzatképző vagy egyéb, külső, belső téri szerkezetek. Éppen ezért érdemes már időben szakember segítségét kérni az árnyékoló-szerkezet megtervezéséhez, hogy a nyári tűző napsugarak ellen már a teraszárnyékoló alatt védekezhessünk.

Kérjük ossza meg a cikket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerőseinek.

Pinterest
Facebook
LinkedIn
Scroll to Top
Kapcsolat email címek