Raiffeisen Bank Székház

A Raiffeisen Bank az Agora Budapest több fázisban megvalósuló épületegyüttesében találta meg új otthonát 2020-ban. A közel 20.000 négyzetméteren működő irodakomplexum fenntartható kortárs építészeti elemekkel, otthonos, mégis elegáns belső kialakítással rengeteg zöldfelülettel, szabadtéri megbeszélésekre és pihenésre alkalmas, gyorsan és mindenki számára elérhető közösségi terekkel veszi körbe a munkavállalókat a produktivitás, valamint a jó közérzet érdekében.

Helyszín: Budapest

Tervező: Florian Frotscher (MAKE Architects) hazai partnere Szabó Tamás János DLA, Kiss Gábor (Finta Stúdió)

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2021

A napvitorlák a tetőtéri kertrendezés részeként kerültek betervezésre. A 7. emeleti, kávézóhoz kapcsolódó nagyobb teraszon két, megerősített kialakítású, átlós tengelyű, távirányítóval működtethető motoros napvitorla gondoskodik a kényelemről. A napvitorlák a beállított szél-, fényértékeknek megfelelően automatikusan együtt mozognak, valamint a megfelelő csatorna kiválasztásával külön-külön is mozgathatóak. A két nagyméretű árnyékoló egy falikonzolos, valamint egy tartólábas rögzítőpontja közös csomóponti kialakításban találkozik. A 7. emeleti kisebb terasz ülőbútorainak kellemes hangulatát hatalmas, 5 méter átmérőjű, külső tartólábas napernyő biztosítja. A napernyő a nagy szerkezeti méretek ellenére is pillanatok alatt egy gombnyomásra nyitható és zárható.

A 9. emeleti tetőterasz leülős pihenőjét ugyancsak nagyméretű, átlós tengelyű napvitorla árnyékolja, mely két letámasztási pontban faburkolatos ülőbútorba rejtetten rögzül a padló rétegrendjébe, kiegészítve ezzel a terasz hívogató ülőfelületeit.

Videók

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek