2022 Krüllung összefoglaló

MOL Campus esettanulmány


Az elmúlt évek eddig legnagyobb volumenű árnyékolástechnikai projektjét sikerült 2022-ben megvalósítanunk. A MOL Campus építésének és árnyékolóinak fejlődéséről év közben többször is számot adtunk. Májusban az árnyékolók készültségi szintje már közelített a végleges állapothoz, azonban a legnagyobb kihívást jelentő szerkezetek beépítése még ezután következett. Nyár közepére gyakorlatilag az összes árnyékolószerkezet helyére került, mely állapotról itt számoltunk be. Szeptember végén a Magyar Építéstechnika szakcikkében mutattuk be a különböző kihívást jelentő szerkezeteket, melyeket az torony és a kapcsolódó pódium épület esetében alkalmaztunk. 2022 december 8-án a MOL Csoport hivatalosan is átvette a Kopaszi-gát szomszédságában tornyosuló 143 méter magas irodaházat. A projekt árnyékolástechnikai kihívásairól és eredményeiről videós esettanulmányaink között is beszámolunk.

Díjazott épületek Krüllung árnyékolókkal 2022-ben

Szeretünk büszkélkedni azokkal a munkáinkkal, ahol valamilyen módon az árnyékolók is emelik az épület színvonalát. Hiszünk abban, hogy az árnyékolástechnika megoldások éppoly szerves és minőségi részét képezi az épületnek, mint az épületszerkezetek csomóponti kialakítása, a minőségi burkolatok kiválasztása, vagy a belsőépítészeti elemek gondos megtervezése.  Mindig örömünkre szolgál olyan épületekről hírt adni, melyek építészeti vagy belsőépítészeti kialakításuknak köszönhetően valamilyen építészeti elismerésben részesültek. 2022 januárjában örömmel tudósítottuk weboldalunkon Magyarország legnagyobb irodaépületének, a Magyar Telekom Székház sikerét.

Referenciáink között végre büszkén mutatjuk be az A15 Villát, mely épület az elismert szakemberekből álló zsűri szerint 2022-ben elnyerte az ÉV Háza díjat családi ház kategóriában. A csodás helyen megbúvó épület korábban a BIGSee Architecture Award családi ház kategóriájának győztes pozícióját zsebelte be, de nem régiben a Budapest Építészeti Nívódíja pályázaton is dicséretben részesült. Referenciafotózásunk alkalmával egy csodás videó is készült az épületről:

 

A korábbi évek nagy kihívást jelentő árnyékolástechnikai projektjei között számontartott,  Neumann János Egyetem kecskeméti campusa is bronztáblával gazdagodott. Az épületet körülölelő perforált nagylamellás árnyékolószerkezetről készített fotóink referenciáink között megtalálhatók.

A Liget Projekt keretében elkészült Magyar Zene Háza épülete is számos rangos díjjal gazdagodott 2022-ben.  Az épületet érintő elismerések mellett, fotósunk Palkó György elnyerte az Architecture Photography of the Year 2022-t a rangos Loop Design Awards fotópályázaton az épületről készített fotóival. A Magyar Zene Háza árnyékolószerkezeteiről készült videós esettanulmányunk megtalálható itt.

Őszi referenciafotózások

A változatos kivitelezési projektek forgatagából kicsit kiszakadva, szeptemberben belevetettük magunkat az elkészült munkáink dokumentálásába. A jól bevált Krüllung média csapattal, fotósunkkal Palkó Gyurival és egy új videós taggal Marozsán Janival  kiegészülve készítettük el a nagyon gazdag fotós és videós referencia anyagot, melyből már több elkészült és jóváhagyott projekt került föl honlapunkra. A Szent Margit Gimnázium tornacsarnoka – Szent Gellért Terem viszonylag egyszerű textil rolói mellett, olyan épületeket is meglátogattunk, ahol az árnyékolók komplex csoportját volt lehetőségünk lencsevégre kapni. A Márai Sándor Kulturális Központ csodásan megújuló belső tereit alumínium redőnyök, motorosan működtetett függönyök és nagylamellás szerkezetek védik a túlzott felmelegedéstől, valamint a központi üvegtető alatti tér is nagyméretű ellenhúzott textil szerkezetekkel árnyékolt.

 

A lombkoronaszintben megbúvó H21 lakóház több ütemben kivitelezett árnyékoló megoldásai mellett, lefotóztuk első különleges rozsdamentes acél láncfonatokból álló lapfüggönyünket a szervita-téri Emerald Hotelben, valamint a speciális UV védelmet biztosító textil rolóinkat a Szépművészeti Múzeumban.

Év vége felé közeledve… 

December elején, a hagyományokhoz híven idén is megtartottuk Mikulás váró családi összejövetelünket a Krüllung Irodaházban, ahol finom falatokkal, kézműves foglalkozással, játékkal vártuk együtt a Mikulást a Krüllung munkatársainak legifjabb családtagjaival. A gyerekek dalokkal és versekkel köszöntötték a Mikulást, aki bőséges ajándékkal és hasznos jó tanácsokkal jutalmazta meg a jelenlévőket.

A mikulásváró nagycsaládos esemény mellett, idén a Krüllung Csapat Mátraházán tartotta szokásos évvégi záró eseményét. Gosztonyi Miklós évértékelő beszédét délelőtt egy tartalmas mátrai túra, valamint ebéd és wellness programok előzték meg. Az ezt követő ügyvezetői értékelés mellett, a kivitelezési projektekért felelős építő- és építészmérnök kollégák számoltak be legnagyobb kihívásaikról, valamint a gyártás irányításért és karbantartás-javításért felelős kollégák is rövid értékelésben mutatták be éves feladataikat. A prezentációkat az este folyamán csapatjátékok, kvíz és karaoke követte.

 

Kérjük ossza meg a cikket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerőseinek.

Pinterest
Facebook
LinkedIn
Scroll to Top
Kapcsolat email címek