Véghajrában a MOL Campus árnyékolóinak kivitelezése

Magyarország legmagasabb irodaépülete, a MOL Campus kivitelezése a véghajrához közeledik. A Kopaszi-gát szomszédságában 2018 óta épülő toronyházat várhatóan 2022 ősszel vehetik birtokba a MOL munkavállalói.

Az új MOL Campus a fenntarthatóság jegyében épül, a MOL Csoport fontos célja, hogy a székház elnyerje a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) és a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) excellent minősítéseket. A fenntartható és környezettudatos szemlélet fontos részét képezi az egyénileg és központilag is szabályozható árnyékolórendszer, mely megtervezésekor olyan szempontokat tartottunk szem előtt, mint az átláthatóság (a kilátás biztosítása az árnyékoló textileken keresztül), káprázásmentesítés, fényszabályozás, napvédelem, valamint az éjszakai fényszennyezés csökkentése. Már a döntéselőkészítő tanulmányok fázisában elengedhetetlen volt figyelembe venni az épület geometriai sokszínűségét: a különböző méretű és formájú, valamint ferde síkú felületekből álló függönyfalrendszer kialakítást, mely az árnyékoló kiválasztását a tengelyre feltekeredő, feszített textilek irányába terelte.

A több, mint 120 méter magas toronyépület és pódium tagból álló székházban, közel 2000 darab tengelyre feltekeredő textil árnyékolószerkezet kerül beépítésre. A Krüllung Kft. legprofibb mérnökei és szakemberei gondoskodnak a projekt sikeres lezárásáról, az árnyékolószerkezetek kivitelezése jelenleg 80%-os készültségnél tart.

Scroll to Top
Kapcsolat email címek