Lamellás pergola

A pergolák az árnyékoló anyagát tekintve lehetnek textil pergolák, alumínium vagy fa lamellás pergolák, valamint üvegtetős pergolák. A lamellás pergola architektonikusabb és masszívabb szerkezet, az időjárás viszontagságaival szemben is jóval strapabíróbb a textil szerkezetekhez viszonyítva, még az üvegtetős pergola gyakran valamilyen textil vagy lamellás árnyékolóval kombinált a tökéletes árnyékolás érdekében. A klasszikus fából készült pergola helyére manapság az alumínium lamellás szerkezetek léptek, mely anyag időtállóbb és törődésmentes megoldást jelent a teraszárnyékolók körében.

A lamellás pergola keresztmetszeti kialakítását tekintve is változatos lehetőségeket kínál. Az időjárás elleni védelemmel szemben támasztott igényeknek megfelelően a lamellák készülhetnek valamilyen négyszög profil, repülőgépszárny, madárszárny vagy speciális, vízzáró kialakítással. A lamellák lehetnek fixek, vagy motorosan mozgathatók.

A vízzáró, vagy esővédő alumínium lamellás pergolarendszer jelenleg a lamellás pergolák csúcstechnológiája, mely már ún. háromévszakos védelmet biztosít az időjárási elemekkel szemben. Prospektusunkat erről a szerkezetről itt találja.

Pergola A-tól Z-ig – Minden, amit tudni érdemes vásárlás előtt és után c. cikkünkből az összes elérhető pergoláról információhoz juthat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Scroll to Top
Kapcsolat email címek