Árnyékolástechnikai szendvicsszerkezet

Ebben a cikkünkben már bőven kifejtettük, hogy az árnyékolóval szemben támasztott igények rangsorolásakor mennyire fontos az optimumra való törekvés, ugyanis nincs a piacon minden igényt maradéktalanul kielégítő, ún. univerzális szerkezet. Hogy hogyan lesz a ‘mono’ funkciós egységekből multifunkcionális rendszer? És hogyan is épül föl egy árnyékolástechnikai szendvicsszerkezet?

Ha „mindentazegyben” megoldást keresünk, akkor az gyakran több árnyékoló kombinációjával érhető el, ún. árnyékolástechnikai szendvicsszerkezettel. A “szendvicsszerkezet” lényege, hogy az elérni kívánt hatást több szerkezettel valósítjuk meg, melyek lehetnek külső és belső térben egyaránt. A rétegezett szerkezetbe nemcsak az árnyékoló, hanem az üvegezés, adott esetben a homlokzat egyéb elemei is beleszámítanak. Ilyen, az épületszerkezetek réteges felépítéséhez hasonló árnyékolástechnikai rétegezett szerkezet nyújthat megfelelő megoldást energiahatékonyság szempontjából is.

Természetesen ezeknél a rétegzett szerkezeteknél legideálisabb esetben a legtökéletesebb hatékonyság elérése érdekében automatizáció gondoskodik a működésről.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Scroll to Top
Kapcsolat email címek