Különleges és design árnyékolók

Tölcsér napernyők

A napernyők családjába tartozó tölcsér vagy tulipán formájú napernyők különlegességnek számítanak. Elsősorban azért, mert hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt szerkezetek. Rendkívül jó szélálló tulajdonságainak köszönhetően, a tölcsér napernyő képes akár 110 km/h-s szélsebességnek nyitott állapotban ellenállni. Amellett, hogy rendkívül impozáns és strapabíró szerkezet, képes az esővíz gyűjtésére és elvezetésére a központi tartóoszlopon keresztül. Világítással kiegészítve az esti órákban is kellemes hangulatot biztosíthatnak köztereken, vagy vendéglátó egységek teraszain. Esztétikus megjelenésüknek köszönhetően a teraszok, közterek elegáns eleme.

Dupla membrán napernyő

A dupla héjú, azaz membrán szerkezetű napernyők különleges, szintén a napernyők családjába tartozó egyedi megjelenésű, esztétikus szerkezetek. Egyedi, köztéri műalkotásként, szoborként értelmezhető nagyvonalú megjelenésével. A dupla héjon túl, a szerkezet különlegességének számít, hogy több membrán napernyő egymás mellé telepítésével, akár egy hatalmas védőtetőt képezhetünk a tér fölé. A napernyők „koronája” összezipzárazható, ezzel esővédő szerkezetet képezve. A membrán szerkezetű napernyők is kiegészíthetők világítással, így nagyméretű és szép világítóberendezésként funkcionálva.

Fotovoltaikus (napenenergia alapú, napelemes) árnyékolók

Az energiatermelő árnyékolók a napelemekhez hasonlóan képesek a nap energiájából elektromos áramot előállítani. A termék egy filmszerű réteget képezve az üvegfelületen a fény egy részét átengedi, egy részét pedig megszűri, energiává alakítja. A filmréteg többféle színben, és gyakorlatilag bármilyen formát létrehozva telepíthető. Teljesen egyedi formaképzés és kialakítás jellemzi. A napelemekkel ellentétben a fotovoltaikus árnyékoló egy vékony, áttetsző réteget képez az üvegfelületen, nem akadályozva a kilátást.

Áttetsző média panelek (hálók)

A Krüllung hálóinak tudománya egészen a fix rozsdamentes acél hálóval kitöltött panelektől a média panelekig terjed. A média panelek több változata elérhető termékpalettánkon. Elsősorban azért került az árnyékolószerkezetek listájára, mert a média panelek alapanyaga ugyancsak rozsdamentes acél háló, mely áttetsző réteget képez a homlokzaton.

A média panelek egyik változata a rozsdamentes acél hálót megvilágító LED panelek segítségével képez fényjátékot a háló felületén. Ez a megoldás leginkább külső téri fényjátékok létrehozására alkalmas, ahol nem szempont a tökéletes részletességű képkivetítés. Ellenben gyönyörű és egyedi fényinstalláció hozható létre hatalmas felületeken, akár irodaépületek hatalmas üveghomlokzatán. Ez a fajta fényjáték alkonyatkor, sötétedéskor, esti órákban látványos és hatékony megjelenési forma. Tökéletes lehet egyedi, művészi fényinstallációk kivetítésére.

A média panelek másik formája már gazdagon részletezett média kivetítésére alkalmas. Ennél a panelnél a LED izzók nem a szerkezetet világítják meg, hanem a háló szerkezetébe integráltan világítanak. Ez a fajta média panel nemcsak este, vagy sötétedéskor mutat egységes, jól látható képet, hanem nappal is tökéletes média felületet képez. Tökéletes felülete lehet nagyméretű reklámok, fotorealisztikus grafikák kivetítésének. Amellett, hogy transzparens, tökéletesen egyedi homlokzat hozható létre a média háló segítségével.

Letöltések:

Elérhető árnyékoló típusok:

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.7000

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.9000

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.9000