Megelőző műtárgyvédelem a múzeumokban – Fényvédelmi megoldások

Idén egy új tematikus előadással bővült repertoárunk. A Múzeumi Állományvédelmi Bizottság felkérésére készített Megelőző műtárgyvédelem a múzeumokban – Fényvédelmi megoldások c. anyagunkat az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban tartotta meg Gosztonyi Miklós, a Krüllung Árnyékolástechnika Kft ügyvezetője.

Krullung-megelozo-mutargyvedelem-a-muzeumokban-fenyvedelem

Az előadás elsősorban gyakorlati példákon keresztül igyekezett bemutatni a múzeumi dolgozók számára, hogy milyen fényvédelmi árnyékoló megoldásokkal érdemes védekezni a múzeumok, műemlékvédelem alatt álló épületek esetében. Cégünk több olyan referenciával rendelkezik, ahol a belső térben valamilyen műtárgy bemutatása történik, ennek szigorú követelményei vannak, a műtárgyvédelmi szakemberek forgatókönyvet készítenek a környezeti paraméterekre vonatkozóan, melyet az árnyékolószerkezetek is jelentősen befolyásolnak.

Krullung-megelozo-mutargyvedelem-a-muzeumokban-fenyvedelem

Előadásainkra általában bőséges termékmintával érkezünk, hogy a képzésben résztvevők saját kezükkel tapinthassák meg anyagainkat, szerkezeteinket. Meglátásunk szerint, a saját tapasztalati úton gyűjtött információk később könnyebben alkalmazhatók a gyakorlatban.

 

 

Kérjük ossza meg a cikket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerőseinek.

Pinterest
Facebook
LinkedIn
Scroll to Top
Kapcsolat email címek