Új fejlesztések a Krüllung műhelyében

Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy Magyarország Kormánya és az Európai Únió Európai Strukturális és Beruházási Alapja felhívására a GINOP keretén belül a „Prototípus, termék, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” elnevezésű pályázat keretében 49.834.644,- Ft összegű támogatást nyertünk el.

A projekt keretében egy olyan motoros mozgatású és vezérelhető külső téri árnyékoló prototípusának kifejlesztése lesz a feladatunk, mely nem csak az épületek napvédelmében, de az épületek akusztikai védelmében is kiemelkedően fontos szerepet tölt be. Külön öröm, hogy a pályázatot alma materünkkel – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködésben nyertük el.

A BME-n belül az Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszéke lesz a fejlesztésben a partnerünk és a tanszék akusztikai laboratóriuma adja majd a műszaki méréssorozatokhoz a helyszínt. Az első lépéseken már túl is vagyunk, hiszen már néhány személyes egyeztetés alkalmával akusztikai alapképzést is kaptunk. Elkezdődött az alkalmazható anyagok, meglévő műszaki megoldások, rögzítési módok, akusztikai szempontból érdekes épületek gyűjtése, valamint a szóba jöhető alkalmazási területek feltérképezése. Ezekkel párhuzamosan megkezdtük az akusztikai mérések összeállítását.

Scroll to Top
Kapcsolat email címek