S16 lakóház

Egy különleges új épület bújik meg a szentendrei Sztaravoda-patak partján a fák között. Egyszerű, geometrikus formákból építkezik, természetével nem kíván több lenni egy épületnél, mely befogadja a lakók élettereinek funkcióit. Ez alapján akár egy unalmas tömeget is elképzelhetnénk, mégis a két épületrészből, valamint a kettőt összekötő nyaktagból álló S16 lakóház minden irányból izgalmas képet mutat.

Helyszín: Szentendre

Tervező: Vadász Bence, Vadász Balázs (Vadász és Társai Építőművész Kft.)

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2022

Az eltolható zsalutáblás árnyékolók az épülettervekkel párhuzamosan alakultak. Ezért illeszkednek szervesen az épülettömeg síkjába, s alakítanak az antracit vakolt felületekkel egységes, hangsúlyos beharapásokat a téglával burkolt épülettömegekbe. A motorosan működtethető zsalutáblák vezetősínei szinte láthatatlanok maradnak. A repülőgépszárny keresztmetszetű lamellázat kézzel mozgatható, azonban bármilyen állásban fixálható. Egy meglehetősen nagy szélálló tulajdonsággal rendelkező szerkezetről van szó, emiatt nem szükséges szélérzékelők telepítése. A zsalutáblás árnyékolók másik nagy előnye, hogy a strapabíró, masszív, minőségi anyaghasználat egy nagyon biztonságos szerkezetet eredményez, mely felfogható a homlokzat különálló védelmi rétegeként is. Egyszerű a képlet, de kell-e több?

A zsalutáblás árnyékolók számos keretprofillal, tömör, valamint lamellás kitöltés típussal variálhatók, többféleképpen mozgathatók. Ebben a prospektusban mindent megtalál, amit tudni  érdemes róluk: Krüllung Zsalutáblás Árnyékolók

Videók

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek