Siemens

Helyszín: Budapest

Tervező: Lázár Antal (A+D Stúdió) , Reimholz Péter

Fotó: Zsidek Gergő

Kivitelezés éve: 1999

A Siemens Zrt. Hungária körúti telephelyén a főépület árnyékolása több, mint tíz éve készült el, és örömünkre szolgál, hogy a mai napig fontos és rendszeresen használt eleme a háznak. tervezői szándéknak, gondos egyeztetéseknek és igényes kivitelezésnek köszönhetően az árnyékolók a homlokzat szerves részévé tudtak válni. Az épületen a fémlemez homlokzatburkolat színével és struktúrájával is harmonizáló zsalúziák kerültek elhelyezésre, 100 mm széles lamellákkal. A standardnak tartott 80 mm széles lamellákkal szemben a szélesebb lamellák kedvezőbb árnyékolástechnikai tulajdonságokat, kisebb csomagmagasságot és – nem utolsó sorban – a nagy homlokzati felületek miatt esztétikailag is előnyösebb választást jelentettek.

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek