Lokomotív Ház

Helyszín: Budapest, XI.

Tervező:

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2017

Újbuda dinamikus fejlődésével összhangban, az utóbbi évek folyamán megújult a budafoki úti Lokomotív Ház irodakomplexum is. Érdekesség, hogy az épület korábban csokoládégyárként funkcionált, ezért hordozza magával az ipargyári jelleget.  Az épület irodákat és raktárakat kínál bérletre négy, jellegében különböző tömbben, valamint négy hangárban. Bérbe adható területe összesen 17 000 m², és emellett 300 férőhelyes parkolóval is rendelkezik.

A felújítás célja barátságosabb, modernebb környezet létrehozása volt, amely hosszú távon is maximálisan kielégíti a bérlői igényeket.

E fejlesztés keretén belül került sor a B épület rekonstrukciójára, amely magába foglalta a belső tér megújulását, nyílászárócserét és a fűtéskorszerűsítést. Egyúttal energiatakarékos, helyiségeként szabályozható klíma, és automata külső árnyékoló rendszer is beépítésre került. Az épület teljes déli homlokzatát központi vezérlésű, sajátos, derűs színű zsalúzia rendszer védi a túlzott felmelegedéstől. A zsalúziák kiosztása egyezik a homlokzati burkolópanelek raszterével, ezáltal lehetővé téve a vezérlés rugalmas csoportosítását az esetlegesen változó bérlői igényeknek megfelelően. Az árnyékolók igényes, sajtolt alumínium burkolattal és speciális sodronyfeszítő kiegészítőkkel készültek, amelyek biztosítják a szerkezetek egyenletes, szabályos megjelenését a teljes homlokzat szélességében.

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek