Lakóház, Budapest II. Budaliget

Egy különleges ars poeticát tükröző, modern és dinamikus téralakítás eredménye az a II. kerületi családi ház, mely szépen formált arányaival és igényes megoldásaival magas színvonalat képvisel.

Helyszín: Budapest II.

Tervező: Kuknyó Lajos (Architéma Kft)

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2012

A kíváncsi szemek elől rejtve, hatalmas ősfás kertben bújik meg ez a – szívünknek minden tekintetben kedves – családi ház. A kitűnő tér és tömegarányú épület, jelentős méretű üvegfelületekkel nyit az őt körülvevő kert felé. Éppen e kapcsolat megőrzése céljából különösen jó választás a külső téri zsalúzia, mint árnyékoló, mely funkciója teljesítése közben, azaz leengedett állapotban is – visszanyitott lamellái révén – szabad kilátást biztosít. Programozható számítógépes vezérlésének köszönhetően pedig az elérhető maximális komfortot nyújtja.

Gyakran említjük ezen rövid épületismertetőinkben az építész tervezőkkel való folyamatos szakmai kapcsolat fenntartásának fontosságát, mely szemlélet úgy gondoljuk e projekt sikerességének is egyik alapja volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy maga az építész tervező, Kuknyó Lajos (Architéma Kft) honlapján, ars poeticájában is az alábbi gondolat olvasható:

„Mind a tervezés, mind a kivitelezés csapatmunka. Partnereink munkáját megbecsüljük, véleményüket, szaktudásukat tiszteljük. Az évek során kiválasztódott újító szellemű kreatív mesterekkel fenntartott folyamatos kapcsolattartás már a tervezés alatt segíti a minőség kialakulását.”

Videók

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek