Lakásszínház, Budapest II. Rózsadomb

“Az ’első hely’ az otthonunk, a ’második hely’ a munkahelyünk, a ’harmadik hely’ pedig egy ezektől független közösségi tér, ahol rendszeresen összejöhetnek a hasonlóan gondolkodó, egymásra kíváncsi emberek.” – Ray Oldenburg amerikai városszociológus elmélete szerint.

Helyszín: Budapest II.

Tervező:

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2016

Első ránézésre adott egy teljesen megszokott II. kerületi villalakás-felújítás. De csak első ránézésre szokványos, mert elkészülve megvalósult valami ennél sokkal több. Megszületett egy hely, „A Harmadik Hely”, mely megálmodóik, Németh Anikó és Dr. Horváth Gábor szerint egy olyan találkozási pont, ami klasszikus értelemben véve sem nem színház, sem nem kocsma, de valahol mégis ötvözi mindkettő előnyeit. Itt az érdeklődő közönség estéről-estére egyszerre lehet részese egy nívós kortárs művészeti eseménynek és közvetlen szereplője egy kötetlen társas érintkezésnek.

 

… és hogy hol kapcsolódik össze egy ilyen fennkölt dolog egy hétköznapi napvitorlával…

 

Mint a címből is kiderül, „A Harmadik Hely” egy lakásszínház, ami hol „kőszínház”, hol „szabadtéri színpad”. Kellemes nyári délutánokon és estéken főként ez utóbbi. Ilyenkor a napvitorlánk ha kell díszletté magasztosul, ha kell hozzájárul egy bensőséges-intim tér létrejöttéhez.

Videók

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek