Kőbánya Ügyfélszolgálati Központ

Helyszín: Budapest X.

Tervező: Vikár András, Lukács István, Gál Árpád

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2017

A 2018-ban Pro Architectura és Építészeti Nívódíjjal kitüntetett Ügyfélszolgálati Központ a kerület egyik legszebb, fővárosi védettséget élvező századfordulós épületének felújításával, és egy modern, új szárny hozzáépítésével készült el. Az épület mind funkciójában, mind megjelenésében sikeresen ötvözi a jelen elvárásait, a múlt értékeinek megőrzésével. Az új épület homlokzata pengeszerű látszóbeton elemeinek és nyílásainak ritmusával, ellentétekre épülve, mégis példaszerűen illeszkedik a városképbe. A régi és új szárny földszintjén végighúzódó nyitott ügyfélszolgálati térben színek szerint kódolt belsőépítészeti elemek segítik a tájékozódást. A két épületszárny különböző nyílászáró szerkezeteihez alkalmazkodó, mégis egységes belső rolók is ezt a harmóniát erősítik visszafogott, ízléses megjelenésükkel. Az ügyfélszolgálati terekben alkalmazott, szabad ki-és belátást lehetővé tevő árnyékoló rolót, a vezetői irodában teljes fényzárást és belátásgátlást biztosító rolóval egészítettük ki.

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek