Geometria Irodaház

Figyelmen kívül hagy, mégis igazodik…
szigorúan geometrikus, mégis szabadon lebegő…
mindent megmutat, mégis titokban tart…

Helyszín: Budapest

Tervező: Gunther Zsolt, Csillag Katalin (3h építészstúdió)

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2011

Buda szűk utcáinak, sűrűn beépített szövetébe enged fényt és levegőt az üveg kubusokból építkező Geometria Irodaház. A kis foghíjtelek, a részleges beépítést követően sem szűnt meg a Medve utca lélegző felületeként továbbélni. Az energiatakarékos, környezetkímélő épületműködtetés a tervezői szemléletnek és a részletekig átgondolt precizitásnak köszönhető. A motoros mozgatású zsaluziák, melyek egységet képeznek a ki- beugró homlokzat üvegfelületei előtt, az utcafront felőli közvetlen belátás ellen is védelmet nyújtanak. A megőrzött zöldterület felé tekintő irodák sem maradtak teljesen nyitottak a külvilág felé, a belátás belső téri textil rolókkal szabályozható.

A belső üvegfalakkal tagolt tereket fémlamellás reluxákkal tették elválaszthatóvá egymástól, hogy az irodák és a tárgyalók intimitása is megmaradjon.

A szomszédos tűzfal mellett húzódó épületrész teljes egészében nyitott átriumot képez, melybe a tárgyalók üveg kubusai ékelődnek be helyenként. Az átrium fölötti tetőfelülvilágítók megnyitásával az épület egésze átszellőztethető, miközben mozgatható lamellás árnyékolószerkezet védi a felmelegedéstől.

Videók

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek