Zöld eredmények

Még a projekt keretében az előző ütem prototípusainak sikerén felbuzdulva két további változat is kitalálásra, kifejlesztésre került. Míg az előző ütem két típusánál új mozgási módokkal ötvöztük az árnyékolókat, addig itt inkább újszerű gondolatokkal.

Megalkottuk a projektben magunk között csak green-lamellának hívott prototípust, ezzel nem csak a napvédelemben és az akusztikai védelemben, de a környezet-tudatos építészetben is alkalmazható megoldást nyertünk az extenzív zöldfelülettel rendelkező lamellákkal.

Az előző ütem mérési eredményeinek öröme tovább folytatódott, mert a 2 db új prototípus is teljesítette a kitűzött célokat, sőt az egyik az eddigi legjobb eredményt produkálta a 13 dB-es hanggátlásával. Ugyan hivatalosan befejeződött az akusztikus projekt, de igazából csak annak támogatott szakasza, mert a fejlesztést folytatjuk tovább.

A BME-vel történt egyeztetés alapján további két prototípus készül és ezek után hozzuk meg a döntést arról, hogy melyek kerülnek tovább és lesz belőlük termék. Örömünkre már időbeli nyomás alatt is vagyunk, mert egy budapesti épületnél már betervezésre is kerültek ezek a lamellák, tehát kb. 1 év múlva kész kell lennünk a gyártmányokkal.

 

Scroll to Top
Kapcsolat email címek