Homlokzati árnyékolók

A Krüllung homlokzati árnyékolók változatos és igényes külső téri árnyékolószerkezeteket foglalnak magukba. Számtalan minőségi megoldás közül választhatunk, akármilyen anyagból szeretnénk árnyékolónkat. A homlokzati árnyékolók elsősorban a homlokzat előtt, függőleges síkban, külső térben megjelenő árnyékolószerkezetek csoportját jelöli. Ebben a termékkategóriába számos megoldás létezik, a hagyományos szerkezeteken túlmutató egyedi formákig. Sorra veszünk néhány jól működő, minőségi megoldást:

Textil rolók

A Krüllung textil rolók külső térben is nagyon jó hő- valamint fényvédő tulajdonságokkal rendelkeznek, jelentősen csökkentve ezzel az épület energiafelhasználását, mindamellett, hogy esztétikus megjelenést kölcsönöznek az épületnek. Külső téri textilanyagok széles kínálatából választhatnak azok, akik a Krüllung minőségi termékeit választják. A szerkezetek készülhetnek sodronyos, sínes, vagy speciális zipzáras megvezetéssel tökéletesen a nyílászáró beépítéséhez és méreteihez illeszkedve. A speciális, oldalsó sínben zipzáras megvezetéssel rendelkező szerkezetek minimálisra csökkentik a belső térbe jutó fénymennyiséget, amellett, hogy akár teljesen fényzáró anyaggal is készülhetnek, tehát nem engedik a fényt a belső térbe jutni. A zipzáras

Redőnyök

A jól ismert műanyag redőnyökkel szemben, minőségi, többfunkciós termékeket kínálunk. Redőnyeink között megtalálhatók olyan típusok, melyek a hagyományos redőny és napvédő roló tulajdonságait ötvözik. Csökkentik a bejutó hő- és fénymennyiséget, anélkül, hogy megakadályoznák a belső térből való kilátást. Tehát a külső térrel nem szűnik meg a vizuális kapcsolat. A szerkezet amellett, hogy elegáns megjelenést biztosít, egészen magas épületek esetében is jól alkalmazható, mivel rendkívül szélálló tulajdonságokkal rendelkezik. Redőnyeink lamellázata készülhet sajtolt alumíniumból, vagy rozsdamentes acélból.

A szintén hagyományostól eltérő tulajdonságokkal rendelkező ún. zsaluziaredőnyök, a zsaluziáknál megismert lamella billentés funkciót ötvözik a hagyományos feltekeredő redőnyökével. Mivel a lamellák 0-90°-ig billenthetőek, így magunk tudjuk szabályozni a belső térbe jutó fénymennyiséget. A minőség a felhasznált anyagokban rejlik. A piacon található leginnovatívabb anyagokkal dolgozunk, melyek garantálják a hosszú élettartamot, valamint 100%-ban környezetbarát, újrahasznosítható. A zsaluziaredőny esztétikus megjelenést biztosít az épületnek, miközben javítja a belső energiafelhasználást.

Amennyiben egyedi, minimalista modern külső megjelenést szeretne épületének, válassza a Krüllung redőnyeit!     

Zsaluziák

Ma már az építkezések többségén az épületenergetika kapcsán is felmerül az árnyékolószerkezet, mint energetikai csökkentő tényező. A manapság legelterjedtebb és leginkább kedvelt árnyékolószerkezet a külső téri alumínium lamellás zsaluzia, mely a Krüllung termékpalettáján is elengedhetetlen szerkezetnek számít. A figyelem középpontjába azért került ez a termék, mert sokoldalú felhasználásának, és a lamellák finomhangolásának köszönhetően, szinte bármilyen helyzetben, bármilyen égtájon, valamint bármilyen évszakban alkalmazható. Nyáron a hőtől védenek, télen pedig ’hőszigetelnek’. Nemcsak árnyékolóként, de az épület esztétikai elemeként, „öltözékként” jelenik meg a homlokzaton, tagolja azt. A Krüllung zsaluziái csökkentik a hő és fény bejutását a belső térbe, ezzel emelve a belső tér életminőségét. Intelligens szerkezeteink a kíváncsi tekintetekkel szemben is védelmet nyújtanak, amellett, hogy kifelé eleganciát sugároznak.

Az irodaterekben, számítógépes munkaállomások mellett használt, egyik kedvelt típusnak számítanak az ún. „természetes fénybevezető technikával” rendelkező szerkezetek, melyek képesek a beeső napsugarakat úgy szabályozni, hogy a közvetlenül ablak mellett lévő, erősen megvilágított munkaállomások mérsékelt fényt, míg a kevésbé megvilágított, ablaktól távolabb lévő munkaállomások több fényt kapjanak.

Sajtolt alumínium lamellás zsaluziáink elérhetőek peremezett, valamint peremezetlen, rugalmas lamellákkal egészen az 50 mm széles lamelláktól a 150 mm széles, nagyon elegáns változatokig. A sodronyosan megvezetett, peremezetlen lamellával rendelkező szerkezetek akár óriási méretek, 25 m2 lefedésére képesek és akár 72 km/h szélsebességig használhatóak.

Ha valami egyedülálló megoldásra vágyik, vagy az építészeti elképzelés azt kívánja, érdemes megismerkedni fa lamellás zsaluziáinkkal, melyek a homlokzat egyedi elemeként, időtálló megoldást nyújtanak.

Amennyiben minőségi és precíz, egyedi igényekre szabott termékre vágyik, jó helyen jár! Minden igényszintet kielégítő választékunk a családi házaktól egészen az ipari léptékű házakig terjed.

Eltolható árnyékolók

A hagyományos zsalugáterek modern alternatíváikén számontartott eltolható árnyékolók, a zsalugátereknél megszokott ablakszerűen nyitható zsalutáblák helyett, sínen tolható táblákat alkalmazunk, melyek a vízszintes síkú eltolás mellett, extrém esetben fel-le irányú mozgással is kivitelezhetőek. Az eltolható árnyékolók csoportja tartogatja talán a legnagyobb tervezői szabadságot a termékpalettánkon található árnyékolók közül. Ugyan első hallásra a külső téri eltolható panelek jutnak eszünkbe, de nem szabad elfeledkeznünk a belső téri, térelválasztó funkcióval ellátott árnyékolókról sem. A Krüllung eltolható árnyékolók egyedi méret szerint, egyedi részletképzéssel és minőségi anyagokkal árnyékolnak. Bármilyen beépítési szituációban alkalmazhatóak. Az árnyékoló táblák kitöltésének megoldása számtalan lehetőséget tartogat. A panelek lehetnek tömör, vagy lamellás elemek alumíniumból, fából, üvegből, kőből, kerámiából, de olyan egyedi elképzelések megvalósítására is készen állunk, mint például a rozsdamentes acél hálóval vagy textillel kitöltött panelek. Lehetőség van lézervágott elemek, terpesztett lemezek alkalmazására árnyékolóként. A táblák mozoghatnak egy-, vagy többpályás sínes rendszeren akár kézi, akár motoros mozgatással. Ha valami nagyon egyedire vágyik, keresse munkatársainkat további információkért!

Harmónikaszerűen eltolható árnyékolók

A vízszintes és függőleges irányban eltolható egyrészes panelek mellett, a harmónikaszerűen gyűjthető, több mezőből álló árnyékolók is egyedi arculatot kölcsönöznek a homlokzatnak, valamint a belső terekben. A harmónikaszerűen mozgatható árnyékolók elképzelhetők akár homlokzatképző elemként, homlokzatburkolatként, míg belső térben főként térelválasztó elemként, vizuális és akusztikai válaszfalként lehet jelentősége. Az árnyékoló táblák kitöltésének megoldása számtalan lehetőséget tartogat. A panelek lehetnek tömör, vagy lamellás elemek alumíniumból, fából, üvegből, kőből, kerámiából, de olyan egyedi elképzelések megvalósítására is készen állunk, mint például a rozsdamentes acél hálóval vagy textillel kitöltött panelek. Lehetőség van lézervágott elemek, terpesztett lemezek alkalmazására árnyékolóként. A Krüllung egészen széles spektrumú panel méretskálával rendelkezik. Engedje szabadjára fantáziáját, a minőséget mi garantáljuk!

Zsalugáterek

Hagyományosan zsalugátereknek hívjuk az egyetlen tengely körül forgó, nyíló árnyékolószerkezeteket. A klasszikus és régóta ismert zsalugáterek korántsem nevezhetők elavult árnyékolószerkezeteknek, sőt az egyre időtállóbb anyagok és felületkezelések alkalmazásával igencsak funkcionális és az épülethez harmonikusan illeszkedő árnyékolószerkezetté nőtték ki magukat. A Krüllung zsalugáterek értéket képviselnek és esztétikus megjelenésükkel az épület karakteres elemeként szolgálnak. A változatos modell és színválasztéknak köszönhetően az árnyékolószerkezet a helyi adottságokhoz, az építészeti elképzeléshez illeszthető. Zsalugátereink elérhetőek fix lamellákkal, forgatható lamellákkal, vagy teljesen tömör táblákkal, mind alumíniumból, vagy fából. Előnyük, hogy rendkívül időtálló anyagból és felületkezeléssel rendelkeznek, így az időjárási elemeknek kitéve, hosszú időn keresztül sem igényelnek túl sok karbantartást. Nemcsak karcállóak, de színtartóak is. Nem elképzelhetetlen az árnyékolók kereteinek más anyaggal történő kitöltése sem, várjuk a kreatív ötleteket és megkereséseket. Mérnökeink nem ismernek lehetetlent!

Letöltések:

Elérhető árnyékoló típusok:

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.4000-3

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.4000-3

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.4000-3

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.4000-3

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.5000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.5000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.2000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.2000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.2000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-uveg.2000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.2000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.2000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-uveg.2000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.2000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.6000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.6000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-textil.6000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-uveg.6000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.6000-1

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.6000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.6000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-uveg.6000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-egyeb.6000-2

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fem.3000

http://krullung.hu/arnyekolok/#.ss-fa.3000