Balatonfüred Strand

Helyszín: Balatonfüred

Tervező:

Fotó: Palkó György

Kivitelezés éve: 2018

Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme az Esterházy strand. A parkosított plázs gyönyörű tihanyi panorámával, és kedvező mederkialakítással várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

A kisgyermekes családok számára kialakított lidós részt, napelemes szél- és fényérzékelővel ellátott, motoros működtetésű napvitorlák árnyékolják az erős napsütésben. A magas vízállóságú, fényzáró és öntisztuló textilek, árboc keresztmetszetű, sajtolt alumínium dizájn oszlopok között feszülnek. A csigás feszítőműveket teljesen az oszlopokba rejtettük. A kivitelezésnél kihívást jelentett, hogy az egyes oszlopokat rögzítő vasbeton alaptesteket a víz szintje alatt kellett elhelyezni.

Képek

Scroll to Top
Kapcsolat email címek