Budapest építészete 2000-2020 – Palkó Gyuri első könyve a Krüllung polcain

Végre mi is kézbe vehettük és megcsodálhattuk a referenciafotósunk, Palkó Gyuri fényképeinek válogatásából készült első gyűjteményt, melyet olyan szakmai tanácsadók segítségével készített, mint Mizsei Anett, Somogyi Krisztina, valamint Kovács Dániel. A könyv az elmúlt 20 év építészetének egy rögzített pillanatképén keresztül kíván bemutatni 50+1 budapesti épületet.

“Nem az építészeti kánonalkotás volt a könyvet kiadó Palkó György igénye, hanem sokkal inkább egy olyan album létrehozása, amelynek lapozgatása során gyönyörűséget érez az olvasó.” – írja Somogyi Krisztina a könyv bevezetőjében.

A gazdag válogatásban helyet kaptak a város karakterét erősítő, ‘helyi ízt’ képviselő épületek, örökségi és örökölt épületekkel kapcsolatos beavatkozások, a város életében fontos mérföldkövek és kiemelt jelentőséggel bíró épületek, a külső peremkerületekre korlátozódó titkos kincsek, valamint néhány szemléletformáló családi ház is. A nagyszerű fotókkal illusztrált gyűjteményben számos Krüllung referenciaépület is helyet kapott: az A38 hajó, a Bálna, a MOME Campus, a PADA Doktori Iskola mellett saját irodaházunk is elismerésre méltó oldalakat érdemelt.

A könyv online megrendelhető az alábbi linken: https://www.gyorgypalko.com/budapest

 

Kérjük ossza meg a cikket a kedvenc csatornáján, vagy küldje el ismerőseinek.

Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top
Kapcsolat email címek