Zsalúzia műszaki igényszintjei

Zsalúziánál, vagy más néven fémlamellás árnyékolóknál alapvetően 5 igényszintet különböztethetünk meg, függetlenül a lamella alakjától és a megvezetési módtól. Példaképpen egy sodronyos megvezetésű rugalmas (peremezetlen) elvű fémlamellás árnyékoló igényszintjeit vesszük szemügyre.

1/5 igényszint – műszakilag legigénytelenebb árnyékoló

Minden részletében igénytelen kialakítás, úgymint horganyzott acél fejléc, kínai motor és mechanika, létraszalaghoz rögzítetlen 0,3 mm vastag lamella, gyenge tengely, C profilú záróléc. Hajlított acél konzolok.

2/5 igényszint – még nem javasolt kategória

Még mindig hajlított acél fejléc, kínai motor, gyenge mozgató tengely jellemzi, de már igényesebb mechanika és záróléc kialakítás párosul mindezekhez, építészetileg nem túl esztétikus öntvény sodronyfeszítőkkel. Sodronyokban a szükséges húzóerő negyede jelenik meg, ezáltal a szerkezet élettartama alacsony.

3/5 igényszint – okos kompromisszum, ár-érték alapján a legjobb

Ár-érték alapján elérhető legoptimálisabb megoldás. Minden jelentős műszaki követelménynek magasan megfelel, úgymint sajtolt alumínium fejléc, nyugat-európai gyártmányú motor, igényes műanyag csapágyazás, 8 mm széles felhúzószalag, egyedi sajtolt alumínium sodronyfeszítések, lamella stancolás, létraszalag rögzítés stb.

4/5 igényszint – a műszaki optimum

Azoknak ajánljuk a négyes igényszintű zsalúziát, akik műszaki értelemben közel a maximumra törekednek, esztétikai és műszaki paraméterekben nem engednek, ezáltal ragaszkodnak a rozsdamentes acél görgős csapágyazáshoz, a vízhatlan záróléchez, a lamella mindkét irányban történő rögzítéséhez (kettős omegastancoláshoz), lamella élének porszórásához, a masszív sajtolt alumínium fejléchez, prémium gyártmányú motorokhoz, egyedileg tervezett sodronyfeszítőkhöz, és valamennyi alkotóelemében részleteiben is kidolgozott árnyékolóhoz.

5/5 igényszint – csúcs a maximalistáknak

Azoknak ajánljuk ezt a terméket, akik az árnyékolók világában sem elégszenek meg az „Audinál” gyengébb minőséggel. Krüllung Horiso AL-80-S típusú szerkezet minden értelemben a maximum – amit tudhat egy zsalúzia, azt ez az árnyékoló tudja. Egyedülálló fordítóléce olyan tulajdonságokkal ruházza fel a szerkezetet, ami utánozhatatlanná teszi nemcsak a hazai, de nyugat-európai piacon is. Például sodornyos megvezetés és rugalmas lamella ellenére is teljesül 18 m/s szélsebességi határérték, az akár 5,0 métert meghaladó szerkezeti szélesség, vagy a 7,0 métert meghaladó maximális magasság.