W.E.T.

Kevés épületről mondható el, hogy úgy integrál előremutató épületszerkezeti megoldásokat, hogy az az építészeti formavilágot nem hogy korlátozza, hanem éppen gazdagítja. A W.E.T. pilisszentiváni fejlesztőközpontja a szabályt erősítő kivétel, ahogy ez az árnyékolási megoldásokon is tetten érhető. A klímahomlokzatba integrált, sodronyos megvezetésű, motoros mozgatású alumínium zsalúziák a legmodernebb technológiát képviselik, az azonos raszterben elhelyezett fa panelek közé szerelve pedig izgalmas kontrasztot generálnak a homlokzaton. Külön érdekesség, hogy a számítógépes munkahelyek számára optimális fényviszonyokat speciális módon- és mértékben perforált lamellázattal biztosítottuk. A belső térben is visszatér a fa-és alumínium kettőse: a tárgyalódobozok nagy kiterjedésű üvegfelületeinek sötétítését alumínium lamellás reluxák biztosítják.

Megj.: A pilisszentiváni irodaépületbe néhány éve új bérlő költözött.

Helyszín: Pilisszentiván
Tervező: Földes László, Pethő László
Fotó: Dénes György

Alkalmazott típusok: