Rendelőintézet

A paksi Szakorvosi Rendelőintézet épülete jól példázza, hogy kellő szakmai odafigyelés mellett a használat során felmerülő igényeket kiszolgáló, az eredeti terveken túlmutató szerkezetek integrálása is lehetséges az épület karakterének megváltoztatása nélkül. A váróterem előtti két szint magas, hátrahúzott üvegfal elé még az eredeti tervek szerint helyeztük el az első szint magasságába az egyedi tartókarok közé kerülő fix, vízszintes kinyúlású alumínium nagylamellás szerkezetet. Az épület belakása során igény mutatkozott a váróterek fokozott, a vízszintes kinyúlású szerkezet szerepét meghaladó mértékű hő-és fényszabályozására. A beépítésre került, 100 mm széles, alumínium lamellás zsalúzia nem csak tovább csökkenti az üvegezett felületet elérő napsugárzás mennyiségét, hanem olyan,  sokkal rugalmasabb rendszert eredményez, ami a használók év-és napszakonként változó igényeihez könnyedén tud alkalmazkodni.

Helyszín: Paks
Tervező: Klenk Csaba (Kern és Klenk)
Fotó: Dénes György

Alkalmazott típusok: