Lakóház, Üröm

Az itt bemutatott ikerház keleti párja jó példája annak, amikor az igényes beruházói kivitelezést, igényes tulajdonosi használatba vétel követ. Ami esetünkben annyit jelent, hogy a beköltözés utáni első nyáron szerencsére nem toldalékolódtak a házra különféle „egynyári” napernyők, ugyanis a tulajdonosok kellő előrelátással e témakörben is időtálló, minőségi megoldásokat kerestek. 

Így került a közvetlen medence – és kertkapcsolatos terasz fölé motorosan forgatható alumínium nagylamellás árnyékolószerkezet, mely kényelmes és stílusos megoldás a terasz klímájának szabályozására.

A terasz mögötti nappali-konyha-étkező térhármasa a nyári felmelegedés és a viszonylag sűrű beépítés miatti belátásgátlás megakadályozására külső téri zsaluziát is kapott.

A jakuzzi és a keleti teraszrész árnyékolására hivatott állólábas napernyő már csak pont az „i”-re. A tér három irányába tetszőlegesen állítható, 360° fokban forgatható napernyő, külső lábas kialakítása ellenére is könnyen, egyszerűen működtethető.

A kényelem fokozása érdekében a fent említett összes árnyékoló 1db 8 csatornás távirányítóról vezérelhető.

Végül, de nem utolsó sorban, a fotókat lapozgatva érdemes megfigyelni, hogy a már kész homlokzatba milyen tökéletesen sikerült integrálni a későbbi ütemben rákerült árnyékolókat (lsd. csatornaátvezetések, burkolatátfordulások, stb…).

Helyszín: Üröm
Tervező:
Fotó: Palkó György

Alkalmazott típusok: