Lakóház, Sopron

A ház árnyékolását utólagosan kellett megoldani, ezért a zsalúziák tervezésénél és kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a lehető legkisebb legyen a szerkezet helyigénye. Így a sodronyos megvezetésű, rugalmas lamellás kialakításra esett a választás, 80 mm széles lamellákkal, motoros mozgatással. A másfél szint magas fa nyílászárók esetében a közbenső tokosztó magasságában elfért a zsalúzia burkolata, mely így nem csökkentette a szabad üvegfelület méretét. A fa, tégla, alumínium hármas szép összhangba került az épületen, a természetes anyagok és az alumínium kiemelik egymás értékeit. Az ’U’ alaprajzú épület belső terasza fölé nagy méretű, négyzet alaprajzú napernyő került, melynek törtfehér színe a belső térben használt textil anyagokkal harmonizál.

Helyszín: Sopron
Tervező: Józsa Dávid (Archi. Doc)
Fotó: Dénes György

Alkalmazott típusok: