Lakóház, Budapest XII. Orbánhegy

A felújított családi ház új, lábakra emelt szárnya alatt kialakított terasz esetében a két szemközti, nyitott oldalon kialakított sodronyos megvezetésű, függőleges síkú roló elhelyezését elsősorban a vizuális védelem iránti igény motiválta. Mivel azonban az épület lejtős telken áll, fontos szempont volt az is, hogy igény szerint védeni lehessen a teraszt a közvetlen napsugárzás ellen, akár alacsony napállás mellett is. Az emeleti szoba előtti, motorosan billenthető lamellázatú nagylamellás árnyékolószerkezet szerepe ugyancsak kettős: a nagy lamellaszélesség miatt fokozott hő- és fényvédelmet nyújt, emellett már félig zárt állapotban is óv a zavaró tekintetektől.

Helyszín: Budapest XII. kerület, Orbánhegy
Tervező: Krikovszky Balázs
Fotó: Dénes György

Alkalmazott típusok: