Sanofi – Aventis Zrt.

A Sanofi, Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a hazai gazdaság 20 legnagyobb vállalata közé tartozik. A nemzetközi háttérrel biztosított, sokszínű egészségügyi vállalat több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai egészségügynek.

Az újpesti központ és telephely a vállalatcsoporton belül meghatározó helyet foglal el. Itt épült a közelmúltban a cikkünkben bemutatott raktár – és irodaépület is.

A kitűnő tervezőcsapat a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, egyedi arculatú épületet alkotott. A tervezési koncepcióban hangsúlyos szerepet kapott az árnyékolás is. A harmonikaszerűen felnyíló, oldalsó görgős megvezetésű, motoros mozgatású árnyékolószerkezetek, amellett, hogy érdekes homlokzatképző eszközök, funkcionálisan is többletet nyújtanak, azáltal, hogy felhúzott állapotban a táblák vízszintesen kinyúló árnyékoló sávot alkotnak, szabad kilátást biztosítva így a mögöttes irodatérben dolgozók számára.

A kivitelezés II. ütemében a csarnok északi véghomlokzatán, mintegy 220 m2 falfelületen fix, görgőzött alumínium lamellás térhatárolás készült.

Helyszín: Budapest
Tervező: Nagy Csaba, Horváth Balázs (Archikon) és Bánáti Béla, Kurucz Regina (Bánáti Hartvig Építésziroda)
Fotó: Zsidek Gergő

Alkalmazott típusok: