House in Budapest XII. Svábhegy

The textile and wooden shaders of this house – set in a picturesque environment – demonstrate the extensive use of both materials in the exterior and interior as well.

The motor-operated tilting fins of the pergola on the facade facing the garden pool are made of Canadian red cedar, with a lacquered finish – just like the partition in the interior between the living room and dining room, which has got the same 200mm fins, tilting around their vertical axis. Shading for the upstairs terrace is provided by conservatory awnings with integrated counter tension system. Light control is achieved by textile sliding panels in the living room and chain pull driven roller blinds in the other rooms.

 

Helyszín: Budapest XII. kerület, Svábhegy
Designer:
Photo: Dénes György

Applied types: