Csuklókaros és teleszkópkaros napellenzők

Teraszárnyékolásnál igényként felmerülhet, hogy nem szeretnénk, ha a kilátást bármilyen oszlop vagy tartószerkezeti elem korlátozná. Ilyenkor jön szóba megoldásként a napellenzők nagy családja.

Napellenzőket 2 alapvető szempont alapján lehet csoportosítani; az egyik a kar típusa (csuklós vagy teleszkóp), másik a burkolati kialakítás (látszó anyagtengely, félig zárt burkolat, teljesen zárt burkolat).

Az árnyékoló élettartama és a rendkívül magas UV sugárzás miatt célszerű a textil védelme érdekében a burkolatos kialakítást választani. Mivel a csuklókaros napellenzők életük nagy részében (éjszakánként valamint októbertől márciusig) jó eséllyel zárt állapotban vannak, ezért nagyon fontos a minél jobb zárás és minél esztétikusabb, épülethez illeszkedő burkolat. A teljesen zárt burkolatos napellenzők további előnye, hogy gátolja a textilanyag egyenlőtlen szennyeződését is.

Csuklókaros vagy teleszkópkaros

Típusválasztás

Az optimális napellenző választását az alábbi szempontok befolyásolják.
1. Kívánt napellenző méret, ami szélesség esetén akár 1,88 métertől 18,0 méterig terjedhet, kívánt homlokzattól való kinyúlás mértéke, ami 1,5 métertől akár 5,0 méterig is terjedhet.
2. Burkolat mérete, kialakítása és formája, íves, négyszögletes, lekerekített, vagy egészen letisztult téglalap keresztmetszet.

3. Kiegészítő elemek integrálhatósága, úgymint előtét roló, LED világítás.

4. Rögzítés mennyisége és formája: kávába, szarufára, horonyba, homlokzatra, terasz födémre.
5. Homlokzatba integrálás részben, vagy egészben; a homlokzatburkolat típusától (akár üveg, bronz, kő, fa stb.) és a napellenző teherbírásától függően.

A Grashem Palota árnyékolástechnikai munkáinak további képeiért kattintson ide:
http://krullung.hu/referenciak/gresham-palota/

A Vass Shoes árnyékolástechnikai munkáinak további képeiért kattintson ide:
http://krullung.hu/referenciak/vass-shoes/

Katalógus

Vissza a teraszárnyékoláshoz kattintson ide:

http://krullung.hu/terasz-arnyekolas/